Maud Øien Mathisen 90 år

Trygg Øien, Maud Øien Mathisen og Thorbjørn Øien

Lørdag 1 august var det stor feiring av Maud Øien Mathisen ’s 90 års dag. Maud fyller 90 år den 3 august, men feiringa ble tatt noen dager på forskudd. Bortimot hadde 50 stykker funnet veien til den gamle kantina på festningen for å feire denne fantastisk flotte dama. Maud er ei svært oppegående dame som fortsatt forteller meg små historier fra vårt felles slekstre. Ja, for vi er begge etterkommere av Edvard og Anne Abel Margrete Øien som ble gift i Hammerfest 09.10.1853, og bodde i Talvik fram til 1864. Etter folketellingen i 1865 bodde Edvard og Anna på ”Værnes” i Tana. (Ref:Maud Øien Mathisen og Jon Birger Østby. 1994. Falch Hurtigtrykk, Oslo.) Men nok om fortida i denne omgang.

Som man kan se av referansen over er Maud en aktiv dame som blant annet har skrevet slektsboken til familien. Og det er en virkelig stor og kjær familie Maud har. Bursdagsfeiringa hadde da også trukket mange av de utflyttede medlemmene hjem for å feire Maud. Det ble en kjempekoselig fest med matservering fra hotellet og hjemmebakte kaker fra nære venner, og selvsagt familien. Takk for maten, den var kjempegod. Maud’s eldste barnebarn, Merete, hennes Samboer Vidar og far Ragnar ”Baja” og mor Inger-Lise Rasmussen sto for størsteparten av organiseringen. Merete hadde blant annet lagd et kjempeflott allsanghefte med kjente og kjære sanger som jeg var så heldig å få være forsanger på. Det skal også vites at Maud har vært medlem i damekoret i hele 60 år, noe damekoret vet å sette pris på. Tross sommerferien stilte damekoret opp og gjennomførte tre flotte sanger som Maud setter spesielt høyt, blant annet ”Danse mot vår” og ”Vise for gærne jenter”. Disse sangene er da også med på å gjenspeile Maud’s personlighet.

Som man ser av bildene var det stor aktivitet på scenen under festen og både jeg, ”Baja” og Arne trådde til med sang og spill. Med referanse til de siste ukers trøstesløse vær, ble festen selvsagt åpnet med sangen ”Vardøvær” hvor Baja var forsanger. Utpå kvelden byttet vi på å spille og synge. Og er ikke Maud og festdeltakerne ennå kommet hjem til sitt, ja, da sitter de vel der ennå…..

Maud Øien Mathisen 90 år — Rock on “Baja”

Maud Øien Mathisen 90 år — “Baja” for anledningen servitør

Maud Øien Mathisen 90 år — Fullt hus og mange hjemreiste familimedlemmer tilstede.

Maud Øien Mathisen 90 år — Roger og Arne spiller til allsang.

Maud Øien Mathisen 90 år — “Baja” og Arne trør tel

Maud Øien Mathisen 90 år — Trygg Øien forteller røverhistorier fra sine guttedager på festningen. Og siden han vokste opp på festningen er det flotte historier han forteller.

Vist 637 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Dette var en fin repotasje. Viste den til min mor Ingrid, som er kusina til Maud. Kjempe artig!!

Flott. Da er vi jo på en måte alle i slekt her:)

Annonse

Nye bilder