Advarsel: Foretaksportalen Norge svindler igjen

TVV Tele Verzeichnis Verlag GmBH Brev

Sist gang het det Norsk Internett Register, denne gangen Foretaksportalen Norge. To navn, samme søppel tror nå vi da Dette skriver de på nettstedet estrategi.no og i dag fikk vi dette brevet i vår postkasse.

Brevet fra Tyskland oppfordrer til å registrere vårt såkalte firma som i vårt tilfelle er Axe Services, som da selvsagt ikke eksisterer. Dette firmaet er registrert på vår gateadresse i Vardø med et gammelt Vardø telefonnummer som ikke er i bruk iflg www.telefonkatalogen.no I brevet blir vi oppfordret til å registrere oss på www.norges-selskapsportal.com for å endre opplysninger om firmaet eller gi beskjed om at man ikke ønsker offentliggjøring. I følge nettstedet www.estrategi.no er altså dette svindel og man risikerer å få tilsendt fakturaer på mange tusen kroner i flere år hvis man gir dette respons. Annonsen skal årlig koste 982 euro (ca 8000,-) og skal gjelde for 3 år og forlenges deretter hver gang for ett år. Det skal ikke være min påstand at dette er svindel, men dersom du har 982 Euro du vil bruke på markedsføring, bruk dem et annet sted!
Men om det er noen som ved en feiltakelse har registret seg, er det bare å la være å betale regningen, det var det politiet og økokrim anbefalte siste gang dette foregikk. Er det flere som har fått slike brev?

TVV Tele Verzeichnis Verlag GmBH Svarbrev

Vist 720 ganger. Følges av 4 personer.

Kommentarer

Mange blir lurt, som da de store sto frem med fynd og klem i valgkampen på valen i Vardø. Nesten som en stemmeseddel, Nordområde-satsing over en lav sko. “Alle skal med.”

Men om det er noen som ved en feiltakelse har registret seg, er det bare å la være å betale regningen, det var det politiet og økokrim anbefalte siste gang dette foregikk. Er det flere som har fått slike brev?

Vi har fått to slike! Bakgrunnen skal visstnok ha sitt utspring i en feil som oppstod ved registrering av virksomheten i Brønnøysund for 15 år siden. Registreringen måtte gjøres på nytt og ettersom mva-numre er unike ble det dermed to virksomheter med eksakt samme navn.

Heter “ditt” firma også AXE Services?

Nei, i vårt tilfelle nyttes det riktig firmanavn.

Når det gjelder AXE Services tror jeg at jeg kan gi en mulig oppklaring.
På 1980-tallet var jeg i en kommunal næringsnemd. Her kunne firma i byen søke om tilskudd til utvikling. Et av dem var nettopp AXE Services. Det var noen ungdommer (som jeg har navnene på) som søkte på et beløp for å komme i gang. Forretningsideen deres var at de skulle bygge datamaskiner med å kjøpe nødvendige kort, sette det sammen og selge det ferdige produkt. Da var det vanlig å betale kr. 20000,- eller mer for en datamaskin. Den samme ideen hadde mange rundt i landet og dermed datt markedet som en stein. Det ble ingen penger på 18 åringene!
Til slutt vil jeg nevne at en av søkerne i dag jobber i databransjen i distriktet og er meget dyktig.

TV 2 hadde nyhetssak om dette i dag 26 juli 2010 kl 1830. Økokrim advarte mot å registrere seg. Firmaet som prøver å lure oss er velkjent, og noen har fått krav om å betale kr 8000 i året.

Annonse

Nye bilder