Hundedressurkurs i Vardø

Tirsdag og onsdag ble det arrangert hundedressurkurs på parkeringsplassen bak gammelskolen på Vårberget. Kurset ble arrangert av Vardøværingen Marita Lundberg Hansen i samarbeid med Linn Gareid og Kristina Holst Jensen fra Lier i Oslo. Marita har sammen med medhjelperne sine tatt instruktørutdanning ved Norbys Hundesenter i Drammen.

Marita var på forhånd spent på om det var grunnlag for å arrangere kurs og om det ville bli mange nok deltakere, men hun hadde ingenting å frykte og er veldig fornøyd med at hele 13 hunder møtte opp begge dagene. I følge instruktørene var både hundene og hundeeierne veldig flinke, og alle viste stor framgang.

Deltakerne var samstemt enige om at dette var et godt kurs og at de lærte masse. Ikke minst er det viktig at hundene får en plass hvor de sosialiseres med hverandre. Både hundene og hundeierne får på denne måten bedre kontakt med hverandre, og Marita har derfor planer om en sosialiseringsgruppe som kan møtes en gang i uken slik at både hunder og eiere kan være mer sammen. Til disse samlingene er alle velkommen, også de som ikke deltok på kurset. Marita har flere planer for fremtiden, men har ikke helt bestemt i hvilken form ennå.

May-Britt Dahl og hunden Dorthe synes kurset var veldig bra. Det har vært et stort savn å kunne ha slike i Vardø og May-Britt plukket opp massevis av gode tips. Flere av deltakerne ønsker å møtes med hundene og hun stiller gjerne opp på sosialiseringsgruppen til Marita. Kjempeflott å få lov til å møtes slik og Marita bestod instruktørdebuten sin med glans, sa May-Britt etter kurset.

Vist 521 ganger. Følges av 1 person.
Annonse

Nye bilder