Forum: Åpent forum

Hytte til leie i Persfjord

Hytte til utleie sentralt i Persfjord i Vardø Kommune.
Hytta som har fått navnet Tyttebæra, ligger flott til ca 12 km fra avkjøringen på Svartnes. Hytta er velutstyrt, og egner seg svært godt for store familier, gjerne med hund. Hytta har stor veranda hvor man kan nyte den fantastiske utsikten over Barentshavet. Beliggenheten og utsikten gir et godt utgangspunkt for alle typer friluftsliv, bærplukking og fugletitting. Det er ikke innlagt strøm, men det er aggregat og batteridrift for 220 v anlegg. Det finnes tv og parabol, DVD, mobilt internett, kjøleskap. Det er to soverom pluss stor hems. Sov 1: Dobbeltseng for 2 pers. Sov 2: Familiekøy med plass til 3 pers. Hems med dobbeltseng for 2 pluss enkeltseng for 1. Det skulle bli svært god soveplass for 8. Oppvarming med oljekamin og vedfyring. Hytta er 82 m2 pluss hems 20m2.

Flere bilder fra hytta

Ta kontakt for nærmere prisavtale.
Kontaktinfo:
E-post: rogsund2@online.no
Mobil: 45 48 99 30

Hamningberg

Hege Stavseth skrev sin masteroppgave i historie, 2008 UiT om Hamningberg og bygdas endelikt i 1965. Den skulle gjenoppstå som ferieparadis og turistmagnet, men det er en annen saga.
For de som ønsker å forstå mere om bygdas historie kan lese Hege`s masteroppgave her

Skal det nye Vardø bygges på fastlandet?

Nå vil nok mange hoppe foran pc skjermen. Hva f…. er på gang nå? -vil noen spørre seg, men ta det med ro. Båtsfjordingen Arne Olav Wahl har sendt meg en kopi av en gammel artikkel i Aftenposten fra 1947. AOW er på mange måter en kløpper med data, men han påstår at han ikke får lagt ut slike saker selv.
Da dette var før min tid støtter jeg meg til Randi R Balsvik og " Grensepost og fiskevær". Bind I, side 257 – 258.
—Da krigen var over lå store deler av Vardø i ruiner og alle skjønte at det ville bli dyrt å bygge opp sentrum. Kanskje det kunne være like godt å flytte byen over til fastlandet?
Vestrvågen ( Nordrevåg) var liten og utsatt for dårlig vær. Kloakkanlegget var ikke mye å skryte av ,sårbar var også vannforsyningen som kom fra fastlandet og lagt på bunnen av Bussesundet sammen med el-kablene, telegraf og telefon linjene.
Brente Steders Regulering laget en skisse og forutsatte at samfunnet på øya skulle gjenreises.
Fylkesmann Gabrielsen og konsultativ statsråd Peder Holt gikk inn for at byen skulle ligge på øya.
Rudolf Olsen (ordfører AP), Karl Holt (varaordfører), Trond Dancke (arkitekt) og mange andre kjente Vardønavn. Byingeniøren, Havnefogden sammen med en folkeavstemming i januar 47 fortalte at 74% av de som stemte valgte at byen skulle flyttes til fastlandet.
Stortinget gikk imot.
Så var det Gunnariplanen ( som kom i 1957 ) som fortalte at det gikk an å tette igjen Bussesundet ved Tjyvholmen og lage en gigantisk havn.
Diskusjonene pågikk i mange ti år, jeg selv kan huske fortellingene hjemme.
Vi starter med artikkelen Arne Olav Wahl har bedt meg legge inn. Så håper jeg det går bedre når jeg forsøker.

Siste reis for Hurtigruten Nordstjernen

En vakker gammel dame på sin siste ferd langs kysten. Judith L. Willassen (65 år) husker henne som ung og moderne for 55 år siden da hun gikk sin jomfrutur. Judith ønsket Nordstjernen velkommen i Raftsundet i 1956, bare 10 år gammel. Sammen med alt som “kunne krype og gå i Digermulen” var hun ute for å se NYE Nordstjernen. Den forrige sank nord i Raftsundet i 1952, og i dag la mer enn 55 år med kysthistorie fra kai i Vardø. Det var vemodig å se henne gå ut fra Vardø i ettermiddag. Båten ble behørig tatt avskjed med av Bymusikken og tok en æresrunde rundt øya, gjennom bussesundet, og ble hilst med salutt fra festningen. Lykke på reisen til Svalbard, gamle venninne! Alle som tar turen med deg vil garantert få en kjempetrivelig opplevelse skriver Judith L. Willassen, Styrmann, Navigatør og Telegrafist på sin facebook side.

Foto: Judith L. Willassen

Yukigassen 2012 nærmer seg med stormskritt

Yukigassen 21.-25. mars 2012 nærmer seg.I skrivende stund er det 44 påmeldte lag, og mange flere er på tur. Det skjer mye i løpet av Yukihelga. Yukikomiteen venter besøk fra omtrent hele verden. Lag fra den Afrikanske sørkyst til det nordlige Svalbard besøker Vardø denne helga. Også Norge representeres av lag fra hele landet. Finnmark er godt representert med lag fra hele fylket. Bare fra Vadsø kommer det syv lag. Yukikomiteen savner dog lag fra plasser som Båtsfjord, Berlevåg, Mehamn og Tana. Komiteen håper de kommer sterkere tilbake neste år. Se Bilder. Alle foto: Knut Ramleth

Årets Yukigassen blir mer internasjonal enn noensinne.
Laget “Helse og frelse” kan skilte med en Biskop fra Pakistan! ”Team Flower Power” kommer med en blanding av spillere fra Vadsø, Hammerfest, Lakselv, Tsjekkia og Sveits. ”Kultursenteret” fra Alta stiller med Afrikanske spillere og dansere. ”Ekte utlendinger” fra NRK-tv produksjon har med seg spillere fra Oslo-Bergen-Cuba-Somalia og Bosnia. At Yukigassen er et spill for alle, det vil laget ”Sneblindingan” bevise. Norges blindeforbund representeres av laget “Sneblindingan” som består av både helt blinde, svaksynte og en, kanskje to seende personer.

Fredag under Yukinettene i idrettshallen blir det VM i Yukidans.
Her er det foreløpig bare fire lag påmeldt og Yukikomiteen ønsker mange flere. Det er bare å sende mail til post@yukigassen.no å melde seg på.

På grunn av stor pågang fra lag ønsker dommerteamet Gløgg flere dommere.
Så hvis DU kan tenke deg å være dommer under årets Yukigassen er det bare å ta kontakt med komiteen. Opplæring vil bli gitt av Gløggs dommerteam. Kontakt: post@yukigassen.no. eller bane/arenaansvarlig Tor Arne Valle på tlf: 92817143.

Du finner masse spennende nyheter om Yuikgassen 2012Yukigassen Her kan du lese alt om Golden glove for ungdom. Hvilke band som gjester hallen under Yukinettene og mange flere nyheter om årets arrangement.

Yukigassen 2012

Yukigassen har nå nesten 40 betalte påmeldte lag. Det er bare 30 dager igjen til arrangementet starter og nå oppfordrer Yukikomiteen alle påmeldte lag som å ønsker å være med å betale påmeldingsavgiften slik at de får plass. Yukigassen Norway

Huskonsert på Vardø Skole

Kulturskolen i Vardø arrangerte huskonsert i aulaen på Vardø Skole. Tirsdag ettermiddag var skolens aula fylt til randen av flinke elever, spente foreldre, besteforeldre, tanter, onkler som overvar en kjempeflott konsert der elevene fikk vist hva de kunne. Og en ting er sikkert, det er flott ettervekst i Vardøs kulturliv. Her er noen bilder fra konserten.

Bildeserie med 18 bilder — bla ved å trykke på pilene

Snøballkrigen vant pris i Berlin

Gratulerer til snøballkrigen som vant førstepris i Berlin Mer Første pris i Berlin

Kanoner i Vardø også på moloen!

Molo-Andersen var ferdig med bygginga av moloen i Vardø i 1897. Jeg har lest meg til at de kanonene som er støpt ned i moloen har blitt brukt som fortøyningsfester? Andre steder hevdes det at kanonene ble brukt for å forsterke selve moloen – altså som en erstatning for annen type armeringsjern.
Disse kanonene er etter all sannsynlighet støpt i Moss og året kan ha vært 1762. Da er det jubileum neste år. Kanonene fyller da 250 år og det er 115 år siden Molo-Andersen var ferdig med jobben.
Forslaget blir da at en av disse kanonene taes opp og restaureres. De har stått der altfor lenge og bør komme til heder og verdighet igjen.
Kanskje en jobb å gjøre her for den nye ordføreren i Vardø – hvem det nå enn blir.

Foto:astridw

Hyggelige dager i Vardø!

Fotografen og jeg vil bare kjapt innom og takke for oss. Fredag fikk vi et hyggelig møte med gamle kjente under valgkampen i Strandgata. A har jo ikke vært i Vardø på 35 år, men den tida var fort viska vekk. Vi så ikke noen stand fra Arbeiderpartiet den dagen, men her har dere noen representanter fra Kystpartiet, Venstre og FRP. Vi ønsker dere alle et godt valg og håper dere får et kommunestyre som sammen kan skape gode levevilkår for byen.

Foto:astridw

Arbeiderpartiet er i full gang med valgkamp i Vardø

Vardø Arbeiderparti startet valgkampen med besøk av fylkesordfører Runar Sjåstad onsdag. Han besøkte bl.a. Arctic Kiberg hvor han fikk omvisning på fiskebruket og Vardø videregående skole hvor han møtte de ansatte og snakket om den framtidige skolestrukturen. Sjåstad presiserte at fylkeskommunen har skoletilbud i 17 av 19 kommuner og at AP fortsatt ønsker en desentralisert skolestruktur.

Fredag kom fylkesvaraordfører Ann Solveig Sørensen til Vardø. Her besøkte hun bl.a. Nordpol Kro, Asvo, Digforsk, Voldsoffer og delte ut Roser til folk i byen. Det var god stemning og strålende sol fra en himmel som også denne dagen forbarmet seg over Vardø by.

Vardø Arbeiderparti blir i tiden fram mot valget å ha valgkafe i Industri Rek’s tidligere lokaler. Det blir åpent onsdag fredag og lørdag fra 1120 – 1400. AUF vil også ha noen små aksjoner i ukene som kommer, og ha ulike møter i dette lokalet.
I tillegg venter partiet besøk av Roy Arne Andersen, som er i kompetanseutvalget, i neste uke. Han skal ha møte både med de ansatte og elevene ved Vardø vgs.

Her er det sakset noen utdrag av kjernesaker fra Vardø Arbeiderparti’s program for 2011-2015:
VAP vil prioritere næring – og stedsutvikling i kommunen (herunder fiskeri, olje og reiseliv – og stedsutviklingsplan for Kiberg).
VAP vil styrke næringsfondet og bidra til et konkurransedyktig næringsliv.
VAP vil satse på veg mellom Vardø og Båtsfjord, samt sluttføre opprustning av vegen Vardø – Vadsø. VAP vil styrke og utvikle lokal kompetanse innen natur, miljø og sikkerhet.
VAP vil ha økt aktivitet i Barentssamarbeidet og øke næringskontakten med Vardø’s vennskapsbyer. VAP vil styrke ungdom, fritids og kulturtilbudet i byen.
VAP vil samarbeide med og øke tilskudd til kultur og organisasjonslivet i byen, samt gi tilgang til gode og tilpassede lokaler.
VAP vil jobbe for å styrke og opprettholde linjene ved Vardø videregående skole, deriblant Helse og sosial vk 2.
VAP vil gi de eldre en trygg og god alderdom ved å blant annet opprette dagsenter og avlastningstiltak. Stabilisere drift av frivillighetssentralen, samt ha tilstrekkelig antall omsorgsboliger og sykehjemsplasser i kommunen.
VAP skal stå for vilje til endring og samarbeid.
VAP vil ha et sterkere politisk samarbeid hvor samhold og respekt blir et viktig ideologisk fundament.

Hundedressurkurs i Vardø

Tirsdag og onsdag ble det arrangert hundedressurkurs på parkeringsplassen bak gammelskolen på Vårberget. Kurset ble arrangert av Vardøværingen Marita Lundberg Hansen i samarbeid med Linn Gareid og Kristina Holst Jensen fra Lier i Oslo. Marita har sammen med medhjelperne sine tatt instruktørutdanning ved Norbys Hundesenter i Drammen.

Marita var på forhånd spent på om det var grunnlag for å arrangere kurs og om det ville bli mange nok deltakere, men hun hadde ingenting å frykte og er veldig fornøyd med at hele 13 hunder møtte opp begge dagene. I følge instruktørene var både hundene og hundeeierne veldig flinke, og alle viste stor framgang.

Deltakerne var samstemt enige om at dette var et godt kurs og at de lærte masse. Ikke minst er det viktig at hundene får en plass hvor de sosialiseres med hverandre. Både hundene og hundeierne får på denne måten bedre kontakt med hverandre, og Marita har derfor planer om en sosialiseringsgruppe som kan møtes en gang i uken slik at både hunder og eiere kan være mer sammen. Til disse samlingene er alle velkommen, også de som ikke deltok på kurset. Marita har flere planer for fremtiden, men har ikke helt bestemt i hvilken form ennå.

May-Britt Dahl og hunden Dorthe synes kurset var veldig bra. Det har vært et stort savn å kunne ha slike i Vardø og May-Britt plukket opp massevis av gode tips. Flere av deltakerne ønsker å møtes med hundene og hun stiller gjerne opp på sosialiseringsgruppen til Marita. Kjempeflott å få lov til å møtes slik og Marita bestod instruktørdebuten sin med glans, sa May-Britt etter kurset.

Annonse