Viser arkivet for september, 2011

Kanoner i Vardø også på moloen!

Molo-Andersen var ferdig med bygginga av moloen i Vardø i 1897. Jeg har lest meg til at de kanonene som er støpt ned i moloen har blitt brukt som fortøyningsfester? Andre steder hevdes det at kanonene ble brukt for å forsterke selve moloen – altså som en erstatning for annen type armeringsjern.
Disse kanonene er etter all sannsynlighet støpt i Moss og året kan ha vært 1762. Da er det jubileum neste år. Kanonene fyller da 250 år og det er 115 år siden Molo-Andersen var ferdig med jobben.
Forslaget blir da at en av disse kanonene taes opp og restaureres. De har stått der altfor lenge og bør komme til heder og verdighet igjen.
Kanskje en jobb å gjøre her for den nye ordføreren i Vardø – hvem det nå enn blir.

Foto:astridw

Hyggelige dager i Vardø!

Fotografen og jeg vil bare kjapt innom og takke for oss. Fredag fikk vi et hyggelig møte med gamle kjente under valgkampen i Strandgata. A har jo ikke vært i Vardø på 35 år, men den tida var fort viska vekk. Vi så ikke noen stand fra Arbeiderpartiet den dagen, men her har dere noen representanter fra Kystpartiet, Venstre og FRP. Vi ønsker dere alle et godt valg og håper dere får et kommunestyre som sammen kan skape gode levevilkår for byen.

Foto:astridw