Nye bilder

Hytte til leie i Persfjord

Hytte til utleie sentralt i Persfjord i Vardø Kommune.

Hamningberg

Hege Stavseth skrev sin masteroppgave i historie, 2008 UiT om Hamningberg og bygdas endelikt i 1965. Den skulle gjenoppstå som ferieparadis og turistmagnet, men det er en annen saga.

Skal det nye Vardø bygges på fastlandet?

Nå vil nok mange hoppe foran pc skjermen. Hva f…. er på gang nå? -vil noen spørre seg, men ta det med ro. Båtsfjordingen Arne Olav Wahl har sendt meg en kopi av en gammel artikkel i Aftenposten fra 1947. AOW er på mange måter en kløpper med data, men han påstår at han ikke får lagt ut slike saker selv.

Siste reis for Hurtigruten Nordstjernen

En vakker gammel dame på sin siste ferd langs kysten. Judith L. Willassen (65 år) husker henne som ung og moderne for 55 år siden da hun gikk sin jomfrutur. Judith ønsket Nordstjernen velkommen i Raftsundet i 1956, bare 10 år gammel. Sammen med alt som “kunne krype og gå i Digermulen” var hun ute for å se NYE Nordstjernen. Den forrige sank nord i Raftsundet i 1952, og i dag la mer enn 55 år med kysthistorie fra kai i Vardø. Det var vemodig å se henne gå ut fra Vardø i ettermiddag. Båten ble behørig tatt avskjed med av Bymusikken og tok en æresrunde rundt øya, gjennom bussesundet, og ble hilst med salutt fra festningen. Lykke på reisen til Svalbard, gamle venninne! Alle som tar turen med deg vil garantert få en kjempetrivelig opplevelse skriver Judith L. Willassen, Styrmann, Navigatør og Telegrafist på sin facebook side.

Foto: Judith L. Willassen

Yukigassen 2012 nærmer seg med stormskritt

Yukigassen 21.-25. mars 2012 nærmer seg.I skrivende stund er det 44 påmeldte lag, og mange flere er på tur. Det skjer mye i løpet av Yukihelga. Yukikomiteen venter besøk fra omtrent hele verden. Lag fra den Afrikanske sørkyst til det nordlige Svalbard besøker Vardø denne helga. Også Norge representeres av lag fra hele landet. Finnmark er godt representert med lag fra hele fylket. Bare fra Vadsø kommer det syv lag. Yukikomiteen savner dog lag fra plasser som Båtsfjord, Berlevåg, Mehamn og Tana. Komiteen håper de kommer sterkere tilbake neste år. Se Bilder. Alle foto: Knut Ramleth

Årets Yukigassen blir mer internasjonal enn noensinne.

Yukigassen 2012

Yukigassen har nå nesten 40 betalte påmeldte lag. Det er bare 30 dager igjen til arrangementet starter og nå oppfordrer Yukikomiteen alle påmeldte lag som å ønsker å være med å betale påmeldingsavgiften slik at de får plass. Yukigassen Norway

Huskonsert på Vardø Skole

Kulturskolen i Vardø arrangerte huskonsert i aulaen på Vardø Skole. Tirsdag ettermiddag var skolens aula fylt til randen av flinke elever, spente foreldre, besteforeldre, tanter, onkler som overvar en kjempeflott konsert der elevene fikk vist hva de kunne. Og en ting er sikkert, det er flott ettervekst i Vardøs kulturliv. Her er noen bilder fra konserten.

Bildeserie med 18 bilder bla ved å trykke på pilene

Snøballkrigen vant pris i Berlin

Gratulerer til snøballkrigen som vant førstepris i Berlin Mer Første pris i Berlin

Kanoner i Vardø også på moloen!

Molo-Andersen var ferdig med bygginga av moloen i Vardø i 1897. Jeg har lest meg til at de kanonene som er støpt ned i moloen har blitt brukt som fortøyningsfester? Andre steder hevdes det at kanonene ble brukt for å forsterke selve moloen – altså som en erstatning for annen type armeringsjern.

Hyggelige dager i Vardø!

Fotografen og jeg vil bare kjapt innom og takke for oss. Fredag fikk vi et hyggelig møte med gamle kjente under valgkampen i Strandgata. A har jo ikke vært i Vardø på 35 år, men den tida var fort viska vekk. Vi så ikke noen stand fra Arbeiderpartiet den dagen, men her har dere noen representanter fra Kystpartiet, Venstre og FRP. Vi ønsker dere alle et godt valg og håper dere får et kommunestyre som sammen kan skape gode levevilkår for byen.

Foto:astridw

Arbeiderpartiet er i full gang med valgkamp i Vardø

Vardø Arbeiderparti startet valgkampen med besøk av fylkesordfører Runar Sjåstad onsdag. Han besøkte bl.a. Arctic Kiberg hvor han fikk omvisning på fiskebruket og Vardø videregående skole hvor han møtte de ansatte og snakket om den framtidige skolestrukturen. Sjåstad presiserte at fylkeskommunen har skoletilbud i 17 av 19 kommuner og at AP fortsatt ønsker en desentralisert skolestruktur.

Fredag kom fylkesvaraordfører Ann Solveig Sørensen til Vardø. Her besøkte hun bl.a. Nordpol Kro, Asvo, Digforsk, Voldsoffer og delte ut Roser til folk i byen. Det var god stemning og strålende sol fra en himmel som også denne dagen forbarmet seg over Vardø by.

Hundedressurkurs i Vardø

Tirsdag og onsdag ble det arrangert hundedressurkurs på parkeringsplassen bak gammelskolen på Vårberget. Kurset ble arrangert av Vardøværingen Marita Lundberg Hansen i samarbeid med Linn Gareid og Kristina Holst Jensen fra Lier i Oslo. Marita har sammen med medhjelperne sine tatt instruktørutdanning ved Norbys Hundesenter i Drammen.

Marita var på forhånd spent på om det var grunnlag for å arrangere kurs og om det ville bli mange nok deltakere, men hun hadde ingenting å frykte og er veldig fornøyd med at hele 13 hunder møtte opp begge dagene. I følge instruktørene var både hundene og hundeeierne veldig flinke, og alle viste stor framgang.

Kommandantskifte 2011

Vardøhus Festning har fått ny kommandant Legger ut noen bilder Her. Det var også gledelig å høre at festningen skal bestå. Festningen skal også ha en kommandant i fremtiden, samt at det fortsatt skal skytes salutt.

Iskald 17 mai i Vardø

Selv om det ble en kald dag fant mange hundre veien fra toget til idrettshallen. Dagen startet i Kiberg og endte i hallen etter folketoget på ettermiddagen. Til tross for været var det sannsynligvis godt over 500 besøkende i Russevika. Se dagen i bilder Her på vardø.com.

Seier til Snøballkrigen på TV 2 i kveld.

Snøballkrigen fra Vardø gikk helt til topps i Gullruten på TV 2 i kveld Det ble storeslem for Vardø og Snøballkrigen fredag kveld. I kamp med blant annet Tangerudbakken Borettslag vant Tv serien kategorien beste dokusåpe. Hatten av og gratulerer til Vardøsamfunnet og alle de fantastiske menneskene i serien. Spesielt han onkel….

B.L.E.S.S Langfredag på Meieriet i Vardø

På Meieriet i Vardø blir det full fart Langfredag. Bak navnet BLESS skjuler det seg som vanlig en gjeng fra Mandssangforeningen pluss vikarierende trommeslager Stig Biekkola. BLESS spiller musikk fra 1960-2000 årene, med stor vekt på dansbar Rock’n roll, Creedence, Elvis, Lobo og Unit Five for å nevne noen. Ble skituren litt kort i år? Ja, da er Meieriet plassen for å riste løs. Fyll påsken med litt sosial moro og møt opp. De første 50 får gratis adgang. Etterpå blir det 100,- i CC

Påskeleker i Persfjord

Langfredag blir det tradisjonen tro arrangert de årlige Påskelekene rundt hytta Fjellvåk i Persfjord. Til tross for relativt lite snø er Persfjord hytteforening klar for de poulære lekene. Det blir garantert tautrekking, blinkkasting, ballongleker og masse annet. Når det gjelder skirennet taes det snøforbehold. Nytt av året er Golden Glow turnering. Hytteforeningen har anskaffet en utgave av den populære innretningen lik den som brukes under Yukigassen. Så derfor er det ingen grunn til å ikke ta turen til Persfjord denne dagen. Alle er velkommen denne dagen, også de som ikke har hytte i Persfjord. Så er dere i byen, hopp i bilen, veien er åpen. Påmelding og utdeling av startnummer gjøres like før lekene starter kl 1300, så møt gjerne opp i god tid.

Hør dere sønner av Norge!

Nordøstpassasjen: 2011 – varmeste Golfstrøm på 2000 år med redusert havis og bresmelting på land.

Vardø er porten til nordøstpassasjen og til Barentshavet og Norges eneste by i arktisk klimasone.

UKM i Vardø 2011

Bilder fra årets suverene UKM i Vardø finner du her: UKM i Vardø 2011

Nyttårsball på Meieriet

VMSF Husband spiller på Meieriet Nyttårsaften VMSF Husband legger stor vekt på å spille ordentlig dansemusikk for voksne, så det blir god anledning til danse utover natta og inn i det nye året.

Det koster 100,- å delta. Billetter kan kjøpes på Søndrevåg Kiosk.

Juleball i Vardø lørdag 25 desember.

Forhåndssalg av billetter på Søndrevåg kiosk. Det er solgt mange allerede. så vil du være med, så heng på. Lørdag 25 desember kl 2100 blir det godt gammeldags juleball på Vardø Velferdshus. Det serveres gryterett, kaffe og mineralvann. Dansemusikken blir presentert av Mandssangforeningens eget husband som spiller variert dansemusikk fra over et halvt århundre.

Absolutt alle mellom 18 og 180 år er hjertelig velkommen.*

Kulturskoleavslutning på Vardø Skole

Her er noen bilder fra årets fantastisk flotte kulturskoleavslutning i Vardø Vi var vitne til masse vakker sang, korpsmusikk, dramatiseringer, bluesband og nydelige kor.

Vardø Skole markerte FN-Dagen

Mandag ble FN-dagen behørig markert på Vardø Skole Elevene fremførte sanger og barnas rettigheter. Det ble sagt god dag på mange forskjellige språk og en klasse leste eventyret om “Askeladden på flukt”. Elevene så også filmen “Barn på flukt” hvor vi fikk høre barnas egne fortellinger om et liv på flukt. Etter felles arrangementet ble det servert frokost som elevene stelte i stand på sine egne klasserom.

vardø.com

Følges av 99 medlemmer.

Her prøver vi så godt vi kan å publisere bilder og korte “reportasjer” fra hendelser i og rundt Vardø. Alle som ønsker det kan bli medlem på vardø.com, og vi oppfordrer så mange som mulig å lage sine egne innlegg og reportasjer her på siden. Men vi må alltid bestrebe oss på å ikke være støtende, og denne websiden har som sin største intensjon å holde alle bidrag i en positiv tone. Mer om sonen

Origo vardø.com er en sone på Origo. Les mer

Alle bilder er stort sett komprimert ned til bare 1:10 del av faktisk størrelse. Hvis det er noen som ønsker en kopi i fullt format, kan dere sende mail til meg. rogsund2@online.no

Annonse